[View as Slide Show]
Show Category:
Search by Date:
Search by Keyword:
Click to Zoom
Category:
Project Name:
Een trend die bevestiging vindt
Date Added:
Thursday, July 30, 2009

Other Details:

Deze vloer heeft ons een nieuwe afwerking laten ontdekken, die erg gesmaakt wordt door onze opdrachtgevers: de verouderde afwerking.

Het is een trend die reeds een tijdje doorzet en ook de leveranciers van natuursteen aangezet heeft tot nieuwe technieken.

Echter, de bewerking in de fabriek is nog wat anders dan de bewerking op locatie ... de vloer is ondertussen immers ge´nstalleerd.

Probleemstelling:

De vloer werd erg bekrast door een ongeval. Deze krassen liepen over verschillende tegels heen. Een laag van de vloer verwijderern was in eerste instantie de enige oplossing tot het probleem. Echter bij een verouderde afwerking zal het schuren van de vloer met vaste diamantsegmente een totaal ander beeld opleveren. Een deel van de geschilferde zijkanten van de tegel zal verdwijnen, imperfecties in het oppervlak worden glad geslepen etc.

Dus werd er gezocht, getest en ... getest: en dit met als resultaat een combinatie van gekende materialen in een nieuwe toepassing: diamantgrit in een wel erg flexibele toepassing.

Ondertussen zijn we dus perfect in staat ook een steen die reeds een bepaalde afwerking heeft toch nog te bewerken en deels het originele uiterlijk te behouden. Toegegeven, een beperkt deel verdwijnt maar dit maakt nu net onderdeel uit van het eerst gewilde aspect: veroudering !

Kortom, al met al weer een geslaagde onderneming.

Zoals in de begeleidende foto duidelijk te zien is, kan ook de kleur verder verdonkerd worden en tegelijk het oppervlak beschermd. Dit gebeurt op basis van een jarenlang beproefd 'amerikaans' concept.

Zelfs bestaande gepolijste afwerkingen kunnen met dit procede teruggebracht worden naar een verouderd aanzicht.

Nieuwsgierig naar meer? Aarzel niet langer en ontdek de mogelijkheden voor uw project.