Pentra-Sil beton sealer

Pentra-Sil (NL) "Chemische betonverharder, sealer en verdichter" is een gepatenteerde Nano Lithium™ oppervlaktebehandeling die zowel indringt als "sealt" door chemisch te reageren met het betonoppervlak waardoor een dichte en harde inorganische laag in de top van het beton ontstaat die dampdoorlatend, slijtweerstandsverhogend en extreem hard is. Het is buitengewoon geschikt voor betonvloeren die nut hebben bij een lange termijn bescherming tegen zowel hoge belasting en vervuiling als tegen alkaliteit en uitbloeiing. Pentra-Sil is kleur- en geurloos, watergebaseerd en dus veilig in gebruik.

Wat maakt Pentra-Sil zo uniek?

Lithium gebaseerde technologie! Oudere silicaat-gerelateerde sealers (bv. Ashford Formula) zijn samengesteld op basis van natrium of kaliumsilicaten. Geen enkele andere betonverdichter en verharder gebruikt de gesofisticeerde lithium technologie die in Pentra-Sil wordt gevonden.

Waarom Lithium?

Niet expanderend

Oudere natrium en kalium silicaten vormen een expanderende gel om de vloer te sealen. Telkens wanneer deze gel in contact met water komt, gaat hij zwellen en zal zo de poriën en capillariteiten trachten te dichten. Bij droging zal deze gel wederom krimpen. Dit is waarom zelfs mooi gevlinderde vloeren met een correcte curing toch nog craquelé of faiençage kunnen gaan vormen na de applicatie met deze natrium of kalium gebaseerde producten.

Minder water oplosbaar

Lithium silicaten absorberen niet het water zoals natrium of kalium produkten dat doen. De resulterende structuur in het oppervlak is van zichzelf meer waterresistent en eenvoudiger te onderhouden.

Betere indringing

Lithium moleculen zijn kleiner dus dringen ze makkelijker in het beton in. En lithium reageert meer egaal in het oppervlak. Natrium en kalium hebben de neiging heviger maar ook ongelijkmatiger te reageren, waardoor er brokken sterk gereageerde maar ook niet-gereageerde vrije kalk in de toplaag achterblijft.

Wat is de chemie achter Pentra-Sil?

Pentra-Sil™ unieke reactieve chemie reageert met de vrije kalk en vormt onoplosbare tri-calcium silicaatstructuren die micro deeltjes binden (kalk en fijn zand) om zo een niet-expanderende gel te vormen die op zijn beurt snel uithardt naar inorganische cement die sterker en duurzamer is dan het originele cement zelf. Dit tricalcium silicaat blokkeert de kanaaltjes en poriën en voorkomt zo virtueel elke indringing van vocht in het beton. Deze reacties zijn hoedanook zowat gelijk voor alle oppervlakteverharders (liquid hardners); echter de schaal waarop deze reacties voorkomen kan onderling erg verschillen. Pentra-Sil™ gebruikt high-tech chemie om deze reacties te beheersen en te vertragen maar ook om ze zolang mogelijk te laten plaatsvinden zodat de reactiviteit gemaximaliseerd wordt en er minder niet-gereageerde kalkdeeltjes achterblijven.