Beton -terrazzo

De roots van terrazzo liggen in het oude Italië waar vakbekwame marmerinstallateurs deze techniek in de praktijk gingen brengen door te werken met snijafval en gebroken stukjes van marmer en graniet. Zij legden deze stukjes in een klei oppervlak, gebruikten metalen strips om verschillende patronen te maken en creëerden zo een compleet nieuw vloertype - terrazzo genoemd. Terrazzo had de dure uitstraling van marmer terwijl de kosten beperkt werden.

Deze stelling ging op in tijden van dure materialen en goedkope arbeid. De arbeidsvoorwaarden zijn ondertussen gelukkig veranderd en er heeft zich een wijziging voorgedaan in de onderlinge verhoudingen. Arbeid is bovenal duur geworden en de zeer minitieuze installatie van een traditionele kalkgebaseerde terrazzo is dan ook een zeer dure aangelegendheid geworden.

Het gebruik van beton als basismateriaal biedt grote voordelen. Zowel de productie als de installatie ervan zijn eveneens sterk gemechaniseerd waardoor de kostprijs beperkt kan worden. De stort van de vloer kan in 1 laag gebeuren of in 2 elkaar direct opvolgende lagen waar de laatste laag de esthetische kenmerken draagt van uw gepersonaliseerde terrazzo-vloer.

ConcreteMasters begeleidt U graag in de samenstelling van de mix, uw specifieke designeisen en de keuze van een verwerkend installateur. Opvolgend schuren, slijpen en polijsten wij U de vloer naar de gewenste afwerking. ConcreetMasters doet het allemaal - geef ons een telefoontje bij uw volgende terrazzo project.

| En zij kunnen het weten Dhr. André Chys | Betonveredeling: Pfiser te Puurs | Getuigenis ...Van beton naar betonterrazzo, enkele voorbeelden

Zij-aanzicht, dikte van beton, direct afgwerkt

Bovenaanzicht, detail betonterrazzo

Eindresultaat betonterrazzo