Verglazen van een beton oppervlak

Verglaasd Beton™ door ConcreteMasters beantwoordt aan de hedendaagse eisen van zuiverheid, stijl, prestatie en behoud van ons milieu.

Geld besparen op onderhoud, het oplossen van bestaande- en het voorkomen van nieuwe betonproblemen zijn de meest algemene voordelen van Verglaasd Beton™. Het wordt door ConcreteMasters in de praktijk gebracht om de opdrachtgever het ultieme uitzicht te bezorgen met een maximale duurzaamheid van zijn/haar vloer. En echt, iedereen reageert positief op glans, glitter, doorzichtigheid, textuur en zuiverheid. Het finale uitzicht van het beton wordt bepaald door de originele granulaten, materiaalmix, de gewenste finish maar kan ook verder gepersonaliseerd worden specifiek naar uw wens.

Sommigen noemen Verglaasd Beton™ hip, cool of net klassiek. Anderen vinden het functioneel omdat ze geïnteresseerd zijn in stijl, duurzaamheid en onderhoudsgemak. Hoe U het ook wenst te benoemen, Verglaasd Beton™ richt zich tot veeleisende markten met kosten en voordelen die andere materialen gewoonweg niet hebben!Verglaasd Beton™?

Betonvloeren hebben een inherente natuurlijke schoonheid, maar tot voor kort koos men voor zowel particuliere als commerciële ruimten echter dikwijls het beton te bedekken met vloerbekledingen zoals vinyl, PVC, linoleum, epoxy, tegels of terrazzo om het aangenomen gebrek aan luster, uitstraling en onderhoudsgemak van de betonvloer te camoufleren. En dit terwijl de voordelen van een natuurlijk beton, zoals kostenbesparingen en duurzaamheid voor hoge trafiek, reeds lang bekend zijn in industriële omgevingen.

Betonverglazing is een proces dat de natuurlijke schoonheid van een bestaande betonvloer (of nog nieuw te storten) verbetert en benadrukt door het verharden en densifiëren van de toplaag en het nadien eventuele polijsten tot een glasachtige finish. ConcreteMasters hanteert hierin 2 methodes: "Chemisch" en "Mechanisch". Het combineren van beide technieken leidt tot onze befaamde PFS-Vloer, oftewel (P)erpetual (F)looring (S)olution.

Zowel de chemische als de mechanische methode kunnen leiden naar een glasachtig voorkomen, echter, ze zijn beiden ontleed aan zeer verschillende technieken. De verschillen in deze technieken beïnvloeden sterk zowel de initiële kostprijs als de finish en het eindresultaat.


5 Redenen om uw betonvloer te verglazen

Bewezen in de praktijk

Heldere vloeren

Verglaasd Beton™ reflecteert 40% meer licht dan vergelijkbare niet-behandelde vloeren. Dit betekent meer lichtopbrengst, energie besparing en een verbeterd voorkomen.

Minder stof

Via het verglazen van het beton wordt het dunne cementmelk-achtige laagje van uw bestaande vloer verwijderd. Veel van het stof dat toe te schrijven is aan een betonvloer komt net van dit cementmelk laagje. Dit gebeurt eveneens helaas ook dikwijls bij met kwarts ingestrooide en gevlinderde vloeren. Het is dikwijls namelijk net de slijtlaag die de meeste problemen geeft vanwege het gebrek aan hydratatie met als gevolg poreuze en vuile vloeren. Als het eenvoudigweg belopen van een onbehandeld oppervlak reeds stof genereert, beeld je dan maar eens in wat heftrucks en palletwagens kunnen veroorzaken.

Hardere oppervlakken

Wellicht vergelijk je beton niet met een zacht oppervlak, bij microscopische vergroting echter zul je merken dat beton eerder een gatenkaas is. Indien onbehandeld gelaten, zal het poreuze oppervlak vuile stoffen opnemen en slijten door gebruik, waardoor uiteindelijk barsten en vlekken ontstaan in een eerder vlakke vloer. Verglaasd Beton™ is echter behandeld met een verdichtend en verhardend silicaat dat de samenstelling in de top van het beton verbetert, bijgevolg verhardt het oppervlak naarmate de tijd vordert. De middelen dringen in het beton en vullen poriën en kanaaltjes waardoor het oppervlak wordt versterkt.

Flexibiliteit en schaalbaarheid

Anders dan topcoat afwerkingen die naarmate de tijd vordert wijzigingen ondergaan in uitzicht en toestand, kan het verglazen van beton volledig in van mekaar gescheiden fases uitgevoerd worden. bv. in een industriële omgeving waar rekken en machines voortdurend geherlocaliseerd worden, zou een topcoating typisch laten zien waar dat wijzigingen in inplanting hebben plaatsgevonden. Dit vooral vanwege het vergelen en verouderen. Om een uniforme uitstraling terug te bekomen, zou heel het oppervlak van voorafaan opnieuw aangepakt moeten worden.

Verglaasd Beton™ door ConcreteMasters verandert over tijd niet in karakter of kleur. Het proces kan toegepast worden in locaties waar eerst machines of rekken stonden, zelfs jaren na een eerdere applicatie. Door een stapje te polijsten kan de zone rond het nieuwe Verglaasd Beton™ bijna onzichtbaar in het bestaand oppervlak ingewerkt worden.

Waar voor het geld

Het verglazingsproces kan je duizenden euros besparen tov. andere vloerafwerkingen. De duurzaamheid en de flexibileit maken van Verglaasd Beton™ een modern alternatief met belangrijke voordelen.


| Waarom nog langer twijfelen? | Informeer U verder... |