Controle en correctie vlakheidsnorm

Vlakkere vloeren zorgen voor een snellere en veiligere werking van bedrijf en minder problemen met voertuigen en vloeren, zodat u op lange termijn heel wat geld uitspaart.

Specificaties van de vloervlakheid

Naarmate de vraag naar snellere, meer efficiënte technologieën voor bv. opslagruimtes toeneemt en steeds nieuwe voertuigen worden ontwikkeld, dragen ook de normen voor vloervlakheid bij tot de gemoedsrust van de uitbaters. Er zijn verschillende soorten vlakheidsspecificaties voor vloeren met vrije beweging en vloeren met gedefinieerde beweging.

Vlakheidsmeting

We hebben heel wat ervaring opgebouwd met verschillende soorten meetapparatuur en slijpmachines voor vloeren. De grootste uitdaging bestaat erin om de corrigerende slijpwerkzaamheden te laten verlopen volgens technische metingen die vooraf werden uitgevoerd, in 3D op computer werden gecorrigeerd en naar de opdrachtgever gerapporteerd.

Daarom hebben we een volledig unieke meetmethode ontwikkeld om de kloof tussen theorie en praktijk te dichten. De volledige opmeting wordt uitgevoerd met een erg geavanceerd Robotic Total Station en een laser-scanning apparaat, waarmee een referentiebeeld wordt gemaakt van de vloer.

De meetdata geven een inzicht op het niveau van het oppervlakte profiel:

  • Vlakheid
  • Horizontaliteit
  • Golving

Wanneer vervolgens gestart wordt met de corrigerende slijpwerkzaamheden, wordt het Total Station opnieuw geconfigureerd met de achtergronden als referentie en weer in deze virtuele ruimte geplaatst. Dan kan worden gestart met het slijpen volgens het theoretisch ontwikkelde 3D model.

 

Onze kennis van vloeren, en specifiek de slijt-laag, bezorgt U groot voordeel in het geval van automatisatie van uw logistieke ruimte via het gebruik van robots. De impact van de toestand van de betonvloer wordt in dit geval steeds groter. Of het nu voor nieuwbouw is of hoe de situatie over de tijd is gewijzigd, het is esentieel volgende oppervlakte eigenschappen te testen:

  • Ruwheid
  • Glans
  • Wrijving of frictie
Door de gehele vloer te laser-scannen, eerder dan enkel de standaard praktijk van statistische proefzones te testen, verlenen onze rapporten een volledig inzicht van de vloer, van muur tot muur. Dit maakt het makkelijker om de layout of het gebruik te optimaliseren. Bovendien kan via de data tegen alle mogelijke internationale normen en standaarden digitaal getest worden.
 

 

 

Testen vlakheid en rapportage

Advies nodig voor uw vloerprobleem?

Meer informatie over specificaties en technische gegevens, of contact nemen voor een vrijblijvende offerte? Bij Masterss staan we u graag te woord voor een hoogwaardige, onderhoudsvriendelijke, duurzame en rendabele oplossing! Aarzel niet en bel (+32)(0) 89 24 80 81