Stofvrij Kogelstralen

Het kogelstralen of stofvrij stralen van een oppervlak

Algemeen

Kogelstralen wordt ingezet wanneer er materialen verwijderd moeten worden van een oppervlak: vervuiling, curing, dunne en harde types coating, residuen van stof na andere voorbereidingsprocessen en waar het effect van het kogelstralen van geen invloed is op het uiteindelijke gebruik van de vloer.

Het proces van het kogelstralen behelst het op hoge snelheid schieten van metalen balletjes op het oppervlak waardoor er een snijdend effect bekomen wordt. De metalen balletjes worden gerecycleerd door de machine en continu herbruikt in het proces. Het is een snelle en efficiëntie methode doch er wordt geen uitvlakking bekomen en mogelijk zijn straalbanen zichtbaar (afhankelijk van de gebruikte techniek)

Stofvrij stralen van vloeren wordt toegepast op harde oppervlakken zoals beton, staal, kunststof e.d.

kogelStralen wordt vaak toegepast om:
  • Opruwen, oftewel oppervlakte vergroting voor beter hechting;
  • Opruwen als eindafwerking voor een anti-sliplaag;
  • Verwijderen van vervuiling zoals op cementachtige ondergronden; slikhuid of slemlaag , en op metalen ondergronden; roest, coating of walshuid.

Enkele voordelen van stralen:

  • Straalmiddel en straalresidu worden direct afgezogen;
  • Schonere lucht door microfilters in de afzuigunits;
  • Scheiding van straalmiddel en residu voor hergebruik van het straalmiddel (milieu ontlastend en efficiënt);
  • Geen tijdverlies door opruimwerkzaamheden;
  • Geen schoonmaakkosten;
  • Direct aanbrengen van de afwerklaag mogelijk (zelfs terwijl er nog gestraald wordt).

Machines voor stofvrij stralen

Afhankelijk van het type werk worden straalmachines ingezet met een eigen gewicht van 75 >2500 kilo met een maximale capaciteit van 1000 vierkante meter per uur. De meest gebruikte machines brengen 350 – 600 kilo op de vloer.

Afzuiginstallaties zijn er in diverse capaciteiten en worden afgestemd op de gebruikte machines. Zowel de straalmachines als de afzuiginstallaties kunnen opereren met een eigen stroomvoorziening zodat bijna elk werk op bijna elke locatie mogelijk is.

Onze grote zelfrijdende kogelstraalmachine met hybride aandrijving kan zelfs voorzien worden van een speciale straalkop waardoor stofvrij kogelstralen mogelijk wordt zonder de aftekening van de traditionele straalbanenpatroon.

Toch leuk om te zien dat je ook een mooi gestraalde vloer kan krijgen zonder straalbanen, stofvrij en zonder uitlaatgassen. Toppie!

Mobiele units stofvrij kogelstralen aan het werk...

Advies nodig voor uw vloerprobleem?

Meer informatie over specificaties en technische gegevens, of contact nemen voor een vrijblijvende offerte? Bij Masterss staan we u graag te woord voor een hoogwaardige, onderhoudsvriendelijke, duurzame en rendabele oplossing! Aarzel niet en bel (+32)(0) 89 24 80 81