Diamant Schuren

HET SCHUREN VAN beton, natuursteen, (giet-)asfalt of samengestelde materialen

Op diamant en ander korrelachtig materiaal gebaseerde schuurtechnieken

Algemeen

Meer dan 15 jaar is Masterss druk doende met het toepassen, verder ontwikkelen en aanpassen van diamant schuurtechnieken voor allerhande oppervlakken. De opgebouwde expertise op het vlak van schuren, slijpen en polijsten wordt U dan ook meer dan vakkundig ter beschikking gesteld.

In functie van de opdracht of het probleem worden verschillende machines (gewicht, kracht, grootte) ingezet met horizontaal roterende schijven om een betonoppervlak vlak, gladder of schoon te maken. Deze machines 'schaven' als het ware een laagje af van het oppervlak door met scherpe synthetische diamantkorreltjes over het oppervlak te wrijven. Schuurmachines werken het best in het verwijderen van een laag van +/- 0,1 mm tot 3 mm van het oppervlak. Het herhaaldelijk en langdurig schuren over eenzelfde oppervlak levert natuurlijk een grotere of diepere schuurprestatie. De inzet van schuurtechnieken is vergelijkbaar met frezen, (kogel)stralen, schaven of punthameren maar via de schuurtechniek wordt er een vlakker en fijner oppervlak gecreëerd.

Hydbride aangedreven mobiele schuurunit: voor de grotere oppervlakken

Met deze machine worden streeploos grote oppervlakken geschuurd en geslepen, ja zelfs polijsten tot de fijnste korrel is mogelijk. De machine loopt zowel op diesel als op electriciteit. Mede dankzij het geïntegreerde stofzuigsysteem zijn stofvrije werkzaamheden binnen perfect mogelijk. Ook uitlaatgassen in een beperkte ruimte behoren hier mee tot het verleden.

Hydraulische krachtoverbrenging

In geval van zeer ruwe oppervlakken in beton, kunststof, asfalt of andere schuurbare materialen worden machines ingezet waarvan de aandrijving beveiligd is via hydraulische pompen. Op deze wijze kunnen zeer ruwe oppervlakken risicoloos diepgeschuurd worden. Wij hoeven U in ieder geval de te verwachten machine-panne niet in de prijs te verdisconteren.

Remote control

In omstandigheden waar het voor de medewerker niet aangenaam werken is, worden machines ingezet die vanop afstand (remote) bestuurd worden. Ook arbeidstechnisch is dit een vooruitgang. Tevens kan er op deze wijze meer aandacht geschonken worden aan de omgeving bij meer kritische schuuropdrachten.

Je moet echter al een vol-leerd schuurder zijn, om zonder de trilling, tegenstand en wrijving van de machine te ervaren, nog een optimaal schuurresultaat op de vloer over te kunnen brengen...

Volautomatische schuurunit, via laser of in volle 3D - modus gestuurde uitvoering levert supervlak resultaat

Kwaliteitseisen aan vloeren worden steeds hoger! Dit geldt niet alleen voor de vlakheid van vloeren maar ook voor zaken als afschot van de vloeren t.b.v. afwatering e.d. Toch is de gewenste vlakheid op een bedrijfsvloer de meest voorkomende reden voor de inzet van onze laser en 3D gestuurde machines.

Technische uitrusting

Masterss is uitstekend geoutilleerd op het vlak van diamantschuren. WIj voeren apparatuur met 1,2,3,4 en zelfs 9 koppen die al of niet planetair over het oppervlak bewegen. De gekoppelde afzuigunits evolueren mee met de kracht en de omvang van de schuurapparatuur. Onze ervaren operatoren gaan in een stofarme omgeving dan ook geen enkele uitdaging uit de weg!

Kijk ook even naar onze "Industry Special" op het vlak van diamant schuren

Masterss is merk-onafhankelijk, de juiste machine voor de desbetreffende taak !

Wanneer schuren wij nat en wanneer gebeurt dit droog?

nat-schuren-beton.jpg

NAT Schuren

Nat schuren van beton voor een stofvrije uitvoering, minimale oppervlakteverstoring en een verfijnd resultaat.

droog-betonvloer-schuren-1.jpg

DROOG Schuren

Droog schuren van beton met schuurmachines van Diamatic, Blastrac, Husqvarna, HTC, Klindex, Lavina, Schibeci, SPE …

Advies nodig voor uw vloerprobleem?

Meer informatie over specificaties en technische gegevens, of contact nemen voor een vrijblijvende offerte? Bij Masterss staan we u graag te woord voor een hoogwaardige, onderhoudsvriendelijke, duurzame en rendabele oplossing! Aarzel niet en bel (+32)(0) 89 24 80 81