Natuursteen

De juiste indruk maken met uw kostbare natuursteen

Natuursteen is bepaald geen alledaags product en elke natuursteen heeft specifieke eigenschappen. De steen keuze, de oppervlakte afwerking en het onderhoud dienen op uw toepassing te worden afgestemd. Een goed resultaat vergt dan ook vakmanschap en maatwerk en dat is misschien wel de belangrijkste bijzonderheid van natuursteen.

Advies op maat

In een drukke periode van verbouwen of verhuizen kan het uitbesteden van het reinigen van uw nieuwe of bestaande natuursteen vloer een uitkomst bieden. Dan is het fijn om een specialist achter u te hebben staan, met al meer dan 20 jaar kennis en ervaring op het gebied van renoveren, behandelen en onderhouden van alle soorten natuursteen. U kunt kiezen voor een eenmalige opleveringsreiniging of een meerjarig onderhoudscontract. Bestaande vloeren, al zijn ze 300 jaar oud, kunnen weer als nieuw gerenoveerd worden.

Eenmalige opleveringsreiniging

Wanneer een natuursteen vloer is gevoegd, is het oppervlak bedekt met een cementsluier. U kunt deze zelf verwijderen met een cementsluierverwijderaar, maar u kunt dit werk ook overlaten aan een professionele partij. De vloer wordt dan instapklaar gereinigd en desgewenst beschermd met een impregneermiddel of coating. Ook kan de kleur en structuur van het natuursteen worden verdiept.

Bestaande vloer

Natuursteen is een van de meest slijtvaste vloerbedekkingen die er bestaan. Toch zal uw natuurstenen vloer, afhankelijk van de soort natuursteen, het gebruik, uw gezinssamenstelling en het onderhoud op den duur kunnen slijten. Bij sommige natuursteensoorten wordt hierdoor juist het verouderde karakter van een vloer onderstreept. Maar als de slijtage ongewenst is, is het een geruststellende gedachte dat natuursteen, in tegenstelling tot tapijt, hout en gebakken tegelvloeren, vrijwel altijd en keer na keer weer te renoveren is. Bij deze oppervlaktebehandeling wordt de vloer gereinigd en volgens een speciale methode ge-remineraliseerd. Zo wordt de glans van het natuursteen tot het maximaal haalbare hersteld. Zo gaat een natuurstenen vloer uw leven lang mee.

Wij begeven ons zowel bij U thuis, in uw werkomgeving of waar U op bezoek gaat ...

Welke behandelingen voert Masterss voor uw kostbare natuursteen?

Tips & adviezen

De 10 meest voorkomende natuursteenproblemen

De 10 meest voorkomende natuursteenproblemen

Marmer, graniet, kalksteen en andere decoratieve stenen zijn duurzame materialen die een leven lang meegaan. Hoe dan ook, als ze niet op de juiste manier geplaatst en juist verzorgd zijn, ontstaan er problemen die de levensduur zullen verkorten. De volgende 10 problemen zijn de meest voorkomende in verband met natuursteen.

Waarom glanst mijn natuursteen? Of waarom doet hij dat net niet meer?

Waarom glanst mijn natuursteen? Of waarom doet hij dat net niet meer?

Natuursteen bevat natuurlijke kristallen. Deze kristallen weerkaatsen binnenvallend licht en geven daardoor een glans aan het oppervlak. Waneer de kristallen dof, kapot gedrukt of gebroken zijn, verliezen ze de mogelijkheid om licht in gelijke mate te weerkaatsen.

Waarom kristalliseren, en geen coatings of wassen?

Waarom kristalliseren, en geen coatings of wassen?

Waarom kristalliseren als je ook makkelijk zou kunnen werken met in de handel vrij verkrijgbare coatings, polymeren en wassen

Advies nodig voor uw vloerprobleem?

Meer informatie over specificaties en technische gegevens, of contact nemen voor een vrijblijvende offerte? Bij Masterss staan we u graag te woord voor een hoogwaardige, onderhoudsvriendelijke, duurzame en rendabele oplossing! Aarzel niet en bel (+32)(0) 89 24 80 81