(Micro-)Polijsten

Polijsten is het dusdanige fijnslijpen van een oppervlak dat de krasjes zo microscopisch klein worden dat het menselijk oog ze niet meer kan onderscheiden en er ook een reflectie van licht plaatsvindt waardoor wij dat fenomeen ervaren als glans. Echter, in het geval van poreuze oppervlakken zoals bv. beton en bepaalde natuursteensoorten, waar poriën en capillariteiten (kleine kanaaltjes) een groot deel van het oppervlak uitmaken, dienen deze poriën eerst gedicht/gevuld te worden. Een leegte kan je immers niet polijsten!

Dit 'dichten' van poriën en capillariteiten, waarbij tevens een verharding van het oppervlak gebeurt, noemen wij chemisch impregneren. De slijtweerstand neemt toe, de porositeit wordt drastisch verlaagd en de kans op het eventuele stoffen van uw vloer wordt een halt toegeroepen.

Het polijsten van uw oppervlak biedt dus niet enkel esthetische voordelen, maar waarborgt eveneens het zorgeloos lange-termijn gebruik van uw vloer.

 
Maar (Micro-)Polijsten als voorbereidings techniek?

Inderdaad, bij de aanwezigheid van gegrondeerde vervuiling of een resterende curing compound is het eerder aangewezen om gelijk het best van 2 werelden te nemen:

  • reinigen voor de vervuiling, dus water als transportmiddel
  • fijne diamantkorreltjes om het oppervlak te verfijnen en de micro-ruwheid op te heffen.

In deze configuratie worden onze schuurmachines aangewend als grote 'reinigingsmachines', uitgerust met zeer fijne diamant en kunnen wij erg snel zowel kleine als grote oppervlakken terug de luster van weleer bezorgen, en optimaal voorbereid voor een deskundige bescherming.

Technisch gezien is bij het loutere natpolijsten niet zo'n grote druk op het fijnere diamant meer nodig, en zijn er bijgevolg meerdere machines uitstekend uitgerust voor deze taak.

Deze aanpak leent zich erg goed voor oppervlakken die achteraf geïmpregneerd, gesealed of van een keramisch hardende finish voorzien worden.

 

Budgettaire kwestie?

Voor de residentiële particuliere vloeren worden de kleinere machines ingezet, en bediend door ervaren medewerkers met oog voor detail!

Hier ligt onze vroege historiek, ons vakmanschap, aldus van een door Masterss gepolijste vloer krijgt U thuis nooit spijt.

Gaat het om duizenden vierkante meters? Grote oppervlakken dreigen immers vlug ook grote getallen op te leveren ... is er wel degelijk schaalvoordeel door mogelijke inzet van grotere en snellere apparatuur.

Masterss profiteert nu van de eerdere investeringen in medewerkers, know-how en professionele apparatuur en weet dit nu ook perfect om te zetten op grotere oppervlakken.

De voordelen die grotere apparatuur kan opleveren, kan enkel verzilverd door medewerkers met kennis van zaken! U als klant zal er anders enkel wel bij varen op de korte termijn. U kent het wel: "De vreugde van de laagste prijs duurt maar even, de ergernis van de laagste kwaliteit duurt lang."

Masterss heeft ook alles in huis voor een snelle polijstgang op grote oppervlakken

Advies nodig voor uw vloerprobleem?

Meer informatie over specificaties en technische gegevens, of contact nemen voor een vrijblijvende offerte? Bij Masterss staan we u graag te woord voor een hoogwaardige, onderhoudsvriendelijke, duurzame en rendabele oplossing! Aarzel niet en bel (+32)(0) 89 24 80 81