Terrazzo

De roots van terrazzo liggen in het oude Italië waar vakbekwame marmerinstallateurs deze techniek in de praktijk gingen brengen door te werken met snijafval en gebroken stukjes van marmer en graniet. Zij legden deze stukjes in een klei oppervlak, gebruikten metalen strips om verschillende patronen te maken en creëerden zo een compleet nieuw vloertype - terrazzo genoemd. Terrazzo had de dure uitstraling van marmer terwijl de kosten beperkt werden.

Deze stelling ging op in tijden van dure materialen en goedkope arbeid. De arbeidsvoorwaarden zijn ondertussen gelukkig veranderd en er heeft zich een wijziging voorgedaan in de onderlinge verhoudingen. Arbeid is bovenal duur geworden en de zeer minitieuze installatie van een traditionele kalkgebaseerde terrazzo is dan ook een zeer dure aangelegendheid geworden.

Het gebruik van beton, hoogwaardige samengestelde cementen, epoxy en zelfs afalt basismateriaal biedt grote voordelen. Zowel de productie als de installatie ervan zijn eveneens sterk gemechaniseerd waardoor de kostprijs beperkt kan worden, zeker op grotere oppervlakken. Intussen is terrazzo net een uiting van durf, open geest en creativiteit geworden. De mogelijkheden in design en het technisch kunnen zijn vrijwel grenzeloos...

Masterss - ConcreteMasters begeleidt U graag in de samenstelling van de mix, uw specifieke design-eisen en de keuze van een verwerkend installateur. Opvolgend schuren, slijpen en polijsten wij zelf Uw vloer naar de gewenste afwerking en binnen het gestelde tijdsbestek.

Masterss doet het allemaal - geef ons een seintje bij uw volgende terrazzo project !

Terrazzo in de markt

betonterrazzo-buiten-openbaar-domein.jpg

Beton

Betonterrazzo in al zijn pracht en praal zowel binnen in huis, als in het openbaar domein.

cement-terrazzo-thuis-keuken.jpg

Cement

1-cm dikke high performance cement gebonden terrazzo

giet-asfalt-terrazzo-dierentuin.jpg

Asfalt- en gietasfalt

Gietasfalt vooral voor binnen, asfalt voornamelijk voor het buitenbereik.

epoxy-terrazzo-in-ziekenhuis-1.jpg

Epoxy

Kunststoffen passen overal in het binnen bereik, vaak met specifieke vereisten mbt. vlekweerstand.

Advies nodig voor uw vloerprobleem?

Meer informatie over specificaties en technische gegevens, of contact nemen voor een vrijblijvende offerte? Bij Masterss staan we u graag te woord voor een hoogwaardige, onderhoudsvriendelijke, duurzame en rendabele oplossing! Aarzel niet en bel (+32)(0) 89 24 80 81