Frezen (beitels)

Het (beitel-)frezen  om snel veel materiaal weg te nemen:

Het frezen gebeurt door middel van een laagtoerig draaiende drum in een gesloten behuizing. Het freesprofiel komt tot stand door de specifieke accessoires die op de drum worden gemonteerd, en de onderlinge afstand er tussen.

Bij het frezen van een vloer wordt een laag (tussen 2mm en wel 10cm diep) verwijderd. Freesmachines laten een ruwe textuur achter die geschikt is om bv. tegels op te plaatsen. De gebruikte opzetstukken bij het frezen zijn tanden of beitels van wolfraamcarbide.

Ook hier beschikken we over het materieel en de kennis om zowel kleine als grote oppervlakken te frezen, maar de keuze van het materieel is van veel meer factoren afhankelijk. Denk bijvoorbeeld aan de locatie; is het binnen of buiten? Gaat het om een betonnen ondergrond of asfalt? En zijn er beperkingen ten aanzien van het gewicht op bijvoorbeeld een parkeerdek?

We beschikken over diverse soorten machines voor ieder type freeswerk. Zo maken we gebruik van machines van Wirtgen, Blastrac, Bobcat en zelfs apparatuur komende uit Australië. De werken kunnen volledig droog, half droog/nat tot volledig nat worden uitgevoerd. Alle mogelijke beitelcombinaties en lijnafstanden zijn ter beschikking: grof, middel tot microfijn. We beschikken over voor alle soorten werkzaamheden passend materieel en ook voor in iedere ruimte: in zowel de Diesel- als de Electrische variant!

Dus stofarm werk onder directe stofafzuiging, zelfs binnen in huis en zonder uitlaatgassen!

Gewichten van 1500 tot 7000 kg. Van huiskamer, over parkeerdek en fabriekshallen tot het frezen van een wegdek.

Breedtes in freesbeeld van 10cm, 15cm, 20cm, 35cm, 40cm en 50 cm breed. Voor opdrachten die onze eigen capaciteit overstijgen, schakelen wij gespecialiseerde partners in voor de grote oppervlakken, maar blijven wij onze gekende kwaliteit in rand- en detailafwerking van het project in eigen beheer uitvoeren.

Het gefreesde oppervlak wordt desgewenst schoon en gestraald opgeleverd zodat u een vloer heeft met maximale hechting voor het aanbrengen van een nieuw overlagend systeem.

We kennen in het frezen van zowel asfalt als betonnen oppervlakken het standaardfrezen, maar natuurlijk ook het fijnfrezen, het de-markeringsfrezen, nivelleringsfrezen en natuurlijk het gestuurde laser- en 3D beitel-frezen.

Onlangs hebben wij een nieuwe machine in dienst genomen om ook via een horizontale beweging relatief veel materiaal te kunnen verwijderen zonder dat er sterke sporen zichtbaar blijven: horizontaal frezen ...

 

Zeer uitgebreid machine-park, dus altijd de geschikte freesmachine

Digitale Folder: Frezen

Advies nodig voor uw vloerprobleem?

Meer informatie over specificaties en technische gegevens, of contact nemen voor een vrijblijvende offerte? Bij Masterss staan we u graag te woord voor een hoogwaardige, onderhoudsvriendelijke, duurzame en rendabele oplossing! Aarzel niet en bel (+32)(0) 89 24 80 81