Waarom glanst mijn natuursteen? Of waarom doet hij dat net niet meer?

Natuursteen bevat natuurlijke kristallen. Deze kristallen weerkaatsen binnenvallend licht en geven daardoor een glans aan het oppervlak. Waneer de kristallen dof, kapot gedrukt of gebroken zijn, verliezen ze de mogelijkheid om licht in gelijke mate te weerkaatsen. (bv. wanneer de lens van een camera breekt, kan het licht dat van de lamp komt niet meer gereflecteerd worden en is er ook geen helder beeld meer.)

Ook een gepolijst oppervlak wordt dof wanneer voetverkeer tesamen met vervuiling de kristallen erodeert. Normaal voetverkeer brengt dit niet mee, vervuiling, zand en grit echter des te meer. Zand en vervuiling die op een steenoppervlak liggen, zijn de grootste vijand van de kristallen van steen. Schade aan de kristallen treedt op wanneer onder de druk van een schoenzoel het zand of de scherpe vervuiling de kristallen schuurt of breekt. De enige veilige en juiste manier om de kristallen te herstellen en aan te scherpen (slijpen) is de polijsttechniek met diamant, speciale stenen of aangepaste polijstpoeders.

U begrijpt dat de levensduur van de kristallen van uw kostbare steen aanzienlijk verlengd kan worden door een correcte wijze en periodiek uitgevoerde methode van stofwissen/stofzuigen en een aansluitend onderhoud. Het plaatsen van schoonloopmatten is zeer belangrijk omdat op deze wijze voorkomen wordt dat de buitenvervuiling naar binnen gedragen en aldaar verspreid wordt.

Verfijning van techniek biedt nieuwe mogelijkheden!

Een vloer die reeds enkele jaren in gebruik is, en sporen begint te vertonen van glansverlies in de loopzones, behoeft meestal niet de volledige behandeling te ondergaan. Er wordt dan ook enkel in de beschadigde zones gewerkt aan het herstel van de kristallen en nadien wordt de vloer in zijn geheel opgefrist (polijstenkristalliseren of mineraliseren) zodat er geen glansverschillen ontstaan. Dat scheelt alvast een flinke slok op de borrel!

Steenverharder: politoeren

Oppervlakken met hoge belasting (zoals vloeren) kunnen er wel bij varen als er een verharder (politoer) op wordt aangebracht om de krasbestendigheid te verhogen van traditioneel zachtere materialen. Masterss Steenpolitoer bindt zich aan het oppervlak om een zelfopofferend glanzend laagje te vormen dat indien nodig weer vervangen kan worden. Opgelet: Verwar Masterss Steenpolitoer niet met vrij in de markt verkrijgbare middelen. Masterss SteenPolitoer is ademend en laat uitdamping vanuit de ondergrond toe.

Bescherming

Aansluitend aan de polijstwerkzaamheden kan de vloer geïmpregneerd worden.

Afbeeldingen

Advies nodig voor uw vloerprobleem?

Meer informatie over specificaties en technische gegevens, of contact nemen voor een vrijblijvende offerte? Bij Masterss staan we u graag te woord voor een hoogwaardige, onderhoudsvriendelijke, duurzame en rendabele oplossing! Aarzel niet en bel (+32)(0) 89 24 80 81