Beton

Terrazzo betonvloeren, ook wel marmerbeton genoemd, worden gewaardeerd voor hun look,  soms net retro anders net eigentijds. Een terrazzo-beton wordt in één unieke laag van +/- 10 cm dik gestort en dit is wel het grootste verschil met de traditionele granito vloeren gestort in een laag van 2cm op een klassieke cement chape. Terrazzo beton wordt verwerkt, geschuurd en gepolijst volgens een precies schuurproces.

Het resultaat wordt ook wel eens een geslepen beton genoemd.

Het afschuren van de toplaag van de betonvloer gebeurt met zware schuurmachines waaronder metaal gebonden diamant segmenten worden gemonteerd. Door het diep genoeg afschuren van de toplaag of vlinderlaag van de monolithische betonvloer wordt het betongrind “vrij” geschuurd. Nadat dit is gebeurd wordt de vloer gereinigd en geïnspecteerd op afwijkingen, gaatjes e.d.

Na het uitvoeren van eventuele reparaties, het vullen van gaatjes etc. wordt de vloer geïmpregneerd met een betonverharder welke tevens ook zorgt voor een stofvrije betonvloer. In de volgende fase wordt de betonvloer gepolijst tot een met de klant overeengekomen graad van afwerking of glans. Het uiteindelijke product lijkt sterk op een traditionele terrazzo vloer een wordt daarom Beton Terrazzo genoemd.

Bij het maken van een Gepolijste Betonvloer of een Beton Terrazzovloer kan de klant kiezen uit een groot scala aan variaties. Hiermee is deze vloerafwerking dus zeker geen eenheidsworst. Vooral wanneer het een nieuwe, nog te storten, betonvloer gaat dan zijn de keuze’s legio. Denk hierbij eens aan kleur cement, grofte en soort grind, het toevoegen van ander toeslagmaterialen zoals natuursteen, glas, paarlmoer enz. Maar ook bij bestaande vloeren bestaan er nog keuze’s zoals het inkleuren van de beton en het aanbrengen van schijnvoegen al dan niet meet een contrasterende kleur.

Ook in het schuren zijn er variaties mogelijk. Een levendiger vloer? Iets minder druk? Dan is het beeld met een mix van zones van diep vrijgeschuurd granulaat, afgewisseld met fijne steentjes tot zelfs grotere cementvlekken van pure slijtlaag helemaal uw ding!

Wij noemen dit "In between Terrazzo", dus een beetje er tussenin.

Door Masterss afgewerkt beton terrazzo

Advies nodig voor uw vloerprobleem?

Meer informatie over specificaties en technische gegevens, of contact nemen voor een vrijblijvende offerte? Bij Masterss staan we u graag te woord voor een hoogwaardige, onderhoudsvriendelijke, duurzame en rendabele oplossing! Aarzel niet en bel (+32)(0) 89 24 80 81