Het schuren van een betonoppervlak

Op diamant en ander korrelachtig materiaal gebaseerde schuurtechnieken

Algemeen

Meer dan 5 jaar is ConcreteMasters druk doende met het toepassen, verder ontwikkelen en aanpassen van diamant schuurtechnieken voor betonoppervlakken. De opgebouwde expertise op het vlak van schuren, slijpen en polijsten wordt U dan ook meer dan vakkundig ter beschikking gesteld.

In functie van de opdracht of het probleem worden verschillende machines (gewicht, kracht, grootte) ingezet met horizontaal roterende schijven om een betonoppervlak vlak, gladder of schoon te maken. Deze machines 'schaven' een laagje af van het oppervlak door met scherpe synthetische diamantkorreltjes over het oppervlak te wrijven. Schuurmachines werken het best in het verwijderen van een laagje van +/- 1 mm tot 3 mm van het oppervlak.Het herhaaldelijk en langdurig schuren over eenzelfde oppervlak levert natuurlijk een grotere of diepere schuurprestatie. De inzet van schuurtechnieken is vergelijkbaar met fresen, (kogel)stralen, schaven of punthameren maar via de schuurtechniek wordt er een vlakker en fijner oppervlak gecreëerd.

| En zij kunnen het weten Dhr. André Chys | Betonveredeling: Pfiser te Puurs | Getuigenis ...Speciale toepassingen:

Volautomatische Hydbride aangedreven mobiele schuurunit: voor de grotere oppervlakken

Met deze machine worden streeploos grote oppervlakken geschuurd en geslepen, ja zelfs polijsten tot de fijnste korrel is mogelijk. De machine loopt zowel op diesel als op electriciteit. Mede dankzij het geïntegreerde stofzuigsysteem zijn stofvrije werkzaamheden binnen perfect mogelijk. Ook uitlaatgassen in een beperkte ruimte behoren hier mee tot het verleden.

Hydraulische krachtoverbrenging

In geval van zeer ruwe oppervlakken in beton, kunststof, asfalt of andere schuurbare materialen worden machines ingezet waarvan de aandrijving beveiligd is via hydraulische pompen. Op deze wijze kunnen zeer ruwe oppervlakken risicoloos diepgeschuurd worden. Wij hoeven U in ieder geval de te verwachten machine pannes niet in de prijs te verdisconteren.

Remote control

In omstandigheden waar het voor de medewerker niet aangenaam werken is, worden machines ingezet die vanop afstand (remote) bestuurd worden. Tevens kan er op deze wijze meer aandacht geschonken worden aan de omgeving bij meer kritische schuuropdrachten.


Toepassingen

Lijmresten

Snel en efficient

Als bijvoorbeeld vloerbedekking, marmoleum of tapijt is verwijderd en er dient een nieuwe dekvloer aangebracht te worden, dan dienen de lijmresten van de vloer geschuurd te worden voor een juiste hechting van de nieuwe dekvloer.

Vlakschuren van dilataties

Geen oponthoud

Dilataties of dagnaden zijn vaak ongelijk. Als het hoogteverschil niet meer bedraagt dan 0,5 cm, dan kan de dilatatie glad geschuurd worden. Bij meer hoogteverschil, wordt de dilatatie eerst gefreesd en daarna gladgeschuurd.

Bulten en oneffenheden

Enkel waar nodig

Geen uitdaging is te moeilijk. Door twee specialismen te combineren, kunnen eerst de bulten in de vloer afgefreesd worden en daarna wordt het oppervlak tot een strakke betonvloer geschuurd.


Te grof afgewerkt

Wanneer de betonvloer is afgewerkt met een “trekbalk” en niet is afgevlinderd, om welke reden dan ook, schuren we alle grove oneffenheden uit het beton tot een strak oppervlak verschijnt.

Bevroren Betonvloer

Wanneer de betonvloer is gestort en het is daarna gaan vriezen, terwijl er nog water in het beton zit, dan springt de vloer los en barst stuk.

Verregende Betonvloer

Wanneer de betonvloer is gestort en het tijdens het afwerken van de betonvloer is gaan regenen, dan komt er teveel water boven op de vloer terecht en kan de vloer niet mooi afgevlinderd worden. (monolithisch afgewerkt) Door middel van wel 500 kg wegende schuurmachines voorzien van diamantsegmenten en direct aangesloten op een industriële stofzuiger verwijderen we de losse, brosse laag, zodat er een strakke, stofvrije vloer achterblijft.

Coatings Schuren

Als een betonvloer een nieuwe verf of coating nodig heeft, kan door middel van schuren de bestaande coating of verf eraf geschuurd worden en tegelijkertijd wordt de ondervloer opgeruwd voor een juiste hechting van de nieuwe dekvloer of afwerklaag. We kunnen ook alleen de coating opschuren, mits deze coating goed vastzit aan de ondervloer.

Andere materialen

Schuurtechniek ook op asfalt, anhydriet, epoxy, polyurethaan, gietvloer, troffelvloer, chappe, zandcement