Verfijning oppervlak

Oppervlak verfijnen door slijpen / polijsten

Zowel nieuwe als bestaande betonvloeren, zowel woonbeton als industriële vloeren, kennen het probleem van een te weinig verfijnde afwerking aan de top. Ondanks het deskundig polieren van een betonvloer is de binding van het cement in de toplaag niet optimaal. Hierdoor ontstaat er snel vervroegde slijtage, is het onderhoud moeilijk en wordt de vloer snel vuil.

Evenzeer komen wij veel vloeren tegen waarbij het oppervlak bedekt is met residuen van cement, uitbloeiing, resten van het bouwproces, verrregend oppervlak etc...

Het is absoluut leuker en ook economischer op termijn dat de vloer in het gebruik aanvoelt als een natuursteenvloer...

Aanpak om net de toplaag van de betonvloer fijner en zachter te maken

In functie van de opdracht of het probleem worden verschillende machines (gewicht, kracht, grootte) ingezet met horizontaal roterende schijven om een betonoppervlak vlak, gladder of schoon te maken. Deze machines 'schaven' een dun tot flinterdun laagje af van het oppervlak door met scherpe synthetische diamantkorreltjes over het oppervlak te wrijven. Schuurmachines worden ook ingezet voor het slijpen van een oppervlak. Echter dan worden de schuurschijven vervangen door schijven met fijnere korrel.

Het onderscheid tussen schuren, slijpen en polijsten ligt vooral in de groote van de schuurkorrel, het gebruikte diamant. Tijdens het zogenaamde schuren wordt vooral een grotere en agressievere korrel ingezet om vooral veel materiaal weg te kunnen nemen van een oppervlak. Deze grove korrel laat dan ook diepe krassen na in het oppervlak. In het geval de vloer niet bedekt wordt met een nieuwe laag is dit natuurlijk geen gezicht. Daarom worden er nog verschillende fases gelopen met de machines met steeds fijner wordende korrel, waarbij steeds de krassen van de vorige stap verwijderd worden, totdat de krasjes zo klein zijn dat het menselijk oog dit niet meer waarneemt.

Bovendien liggen de diamantkorreltjes tijdens de schuurprocessen altijd in een metaalbinding vervat terwijl bij het slijpen op een bepaald moment overgeschakeld wordt naar diamant vervat in een kunststofbinding. Het slijpen met kunststofbindingen komt vooral de dichtheid van de vloer ten goede.

Maar waar ligt dan die grens? Wanneer is het schuren, wanneer is het slijpen? Inderdaad, die grens bepalen wij zelf! Dit omslagpunt is afhankelijk van het materiaal dat dient bewerkt, het resultaat dat U wil, de materialen die wij beslissen in te zetten en de randvoorwaarden die bepaald worden in het project.

Maar net daarom bent U ook bij de specialist! 

Onze medewerkers volgen procedures en kunnen bovendien zelf ingrijpen bij wijzigende omstandigheden. Vertrouw uw kostbare vloer daarom niet zomaar toe aan iemand die beweert te gaan schuren!

Wij slijpen en polijsten om: 
  • Reinigen om vervuiling te verwijderen, met water als transportmiddel
  • Het oppervlak te verfijnen en de micro-ruwheid op te heffen via fijne diamantkorreltjes
  • Lijmresten te verwijderen zonder ondergrondbeschadiging
  • Curings te verwijderen en de betonvloer verder te prepareren voor afwerking
  • Erg dunne coatings te verwijderen zonder de vloer opnieuw te moeten overlagen
  • Het esthetisch uitzicht te verbeteren
  • Het oppervlak reeds mechanisch te verdichten

Voorbeelden slijpen en polijsten voor een fijn aanvoelend beton oppervlak

Advies nodig voor uw vloerprobleem?

Meer informatie over specificaties en technische gegevens, of contact nemen voor een vrijblijvende offerte? Bij Masterss staan we u graag te woord voor een hoogwaardige, onderhoudsvriendelijke, duurzame en rendabele oplossing! Aarzel niet en bel (+32)(0) 89 24 80 81