Optimale curing

Vandaag de dag worden er steeds meer eisen gesteld aan een betonvloer. Of dit nu een eerder ruw en anti-slip oppervlak of een geburnishte monolithische betonvloer is, sterkte en langdurig gebruiksgemak staan voorop. Anderzijds wordt er steeds sneller gebouwd en worden ruimten ingericht en in gebruik genomen voordat chemische processen zich kunnen voltooien. Hierdoor kunnen in gebruik genomen ruimten nog moeilijk globaal behandeld worden zonder buitensporige of onvoorziene kosten om curing compounds te verwijderen en andere beschermende of reeds herstellende maatregelen te nemen.

Curing:

Curing is het proces dat het juiste vochtigheidsniveau in beton behoudt na plaatsing en afwerking ervan. Curing is net die ene belangrijke variabele die porositeit, kwaliteit en de ultieme sterkte eigenschappen van beton beïnvloedt. In de wetenschap spreekt men van curende fases gaande van de eerste 2-3 dagen, over een week, tot een 30-tal dagen.

Optimale curing via het Verbeteren van het natte curing-proces:

Alhoewel een volgehouden en goede nat-curing beton oplevert dat in alle aspecten superieur is tov. beton aan de lucht gedroogd, toch kan een volgehouden natte curing niet het beton opleveren dat volledig weerstaat aan watertransmissie doorheen de capillariteiten. Tijdens de hydratatie ontstaat een onderling met elkaar verbonden systeem van kanaaltjes. Langzame en geleidelijke, natte curing is de meest belangrijke factor in het produceren van hoogwaardig beton met een hoge sterkte en een lage porositeit. Zonder een verbetering aan dit proces kan er gewoonweg geen beton gevormd waarbij deze capillairen tot vrijwel 0 herleid worden.

Onze oplossing InTelliSeal (Mx) is gebruiksklaar, niet-toxisch, kleur en geurloos met specifieke ontwikkelde en samengestelde componenten, een complexe katalytische stof en actieve enzymen. Deze complexe waterige silicaten reageren op een tijdsgebonden wijze, afhankelijk van hun specifieke applicatie voorafgaand aan, tijdens en of na de hydratatie met de calcium hydroxides en bij-produkten van de hydratatie om uiteindelijk bijkomend cementachtig materiaal te vormen om oa. deze kanaaltjes te vullen/stoppen. Deze conversie van alle beschikbare calcium hydroxides (vrije kalk) in onoplosbare tri-calcium silicaten stopt mogelijke uitbloeiing. Tijdens deze reactieve periode zal het gecontroleerde verlies aan vocht het beton vochtig blijven ‘curen’. Het bijkomend cementachtig materiaal zal van nature en vanuit zichzelf een beton / een portland cementgebaseerde applicatie creëren met een veel hogere densiteit en oppervlakte hardheid, een drastische toename in hechting, buig-, trek- en druksterkte terwijl er bijna geen capillariteiten overblijven.

De voordelen samengevat van een directe behandeling met InTelliSeal (Mx):
  • Hoogste hydratiegraad
  • Onbeschadigd oppervlak
  • Harder en slijtvaster oppervlak
  • Geen verrassingen op langere termijn
  • Geen synthetische vlekken
  • mogelijkheid tot ongehinderde verdere afwerking

Impregnatie nieuwe betonvloer direct met InTelliSeal (MX)

Advies nodig voor uw vloerprobleem?

Meer informatie over specificaties en technische gegevens, of contact nemen voor een vrijblijvende offerte? Bij Masterss staan we u graag te woord voor een hoogwaardige, onderhoudsvriendelijke, duurzame en rendabele oplossing! Aarzel niet en bel (+32)(0) 89 24 80 81