Lithiumsilicaat verharding

De nieuwe ontwikkelingen in de Nano-sfeer impregnaties zijn een ingenieuze oplossing voor oppervlaktebescherming.

Op basis van deze nieuwe technology in de nanometer-range – één van de meest belangrijke ontwikkelingen van de 21e eeuw - is men er in geslaagd de architectuur van de nano-schaal (het allerkleinste) unieke structuren van de actieve molekulen van impregneermiddelen nieuwe macrofuncties mee te geven. Of in andere woorden: een bijna perfecte oppervlaktebescherming.

De oppervlaktebehandeling met lithium-silicaten in waterige vorm betekent dat deze middelen zowel indringen als de poriën sluiten door chemisch te reageren met het oppervlak zodat er een verglazing optreedt die dicht, slijtvast, damp-open en extreem hard is. Het is een excellente oplossing voor betonvloeren die een langdurige bescherming behoeven tegen de effecten van zowel dagelijks gebruik, vocht en vuil als tegen alkaliteit en uitbloeiing (zout residuen).

Masterss heeft de ervaring, de kennis en de totaalaanpak in huis in het plaatsen en deskundig evalueren van volgende product lijnen op het vlak van chemische impregnatie:

  • Pentrasil 
  • Cretecolors
  • ...
  • InTelliSeal (Li)

Maar bovenal adviseren wij U de steeds verder evoluerende lijn met alle passende garanties van InTelliSeal.

Waarom eigenlijk Lithium als hoofdbestanddeel?

Niet expanderend

Oudere natrium en kalium silicaten vormen een expanderende gel om de vloer te sealen. Telkens wanneer deze gel in contact met water komt, gaat hij zwellen en zal zo de poriën en capillariteiten trachten te dichten. Bij droging zal deze gel wederom krimpen. Dit is waarom zelfs mooi gevlinderde vloeren met een correcte curing toch nog craquelé of faiençage kunnen gaan vormen na de applicatie met deze natrium of kalium gebaseerde producten.

Minder water oplosbaar

Lithium silicaten absorberen niet het water zoals natrium of kalium produkten dat doen. De resulterende structuur in het oppervlak is van zichzelf meer waterresistent en eenvoudiger te onderhouden.

Betere indringing

Lithium moleculen zijn kleiner dus dringen ze makkelijker in het beton in. En lithium reageert meer egaal in het oppervlak. Natrium en kalium hebben de neiging heviger maar ook ongelijkmatiger te reageren, waardoor er brokken sterk gereageerde maar ook niet-gereageerde vrije kalk in de toplaag achterblijft.

Wat is de chemie achter InTelliSeal (Li)?

InTelliSeal's (Li)™ unieke reactieve chemie reageert met de vrije kalk en vormt onoplosbare tri-calcium silicaatstructuren die micro deeltjes binden (kalk en fijn zand) om zo een niet-expanderende gel te vormen die op zijn beurt snel uithardt naar inorganische cement die sterker en duurzamer is dan het originele cement zelf. Dit tricalcium silicaat blokkeert de kanaaltjes en poriën en voorkomt zo virtueel elke indringing van vocht in het beton. Deze reacties zijn hoedanook zowat gelijk voor alle oppervlakteverharders (liquid hardners); echter de schaal waarop deze reacties voorkomen kan onderling erg verschillen. InTelliSeal (Li)™ gebruikt high-tech chemie om deze reacties te beheersen en te vertragen maar ook om ze zolang mogelijk te laten plaatsvinden zodat de reactiviteit gemaximaliseerd wordt en er minder niet-gereageerde kalkdeeltjes achterblijven.

Verschil Lithium silicaat - Natrium Silicaat

Advies nodig voor uw vloerprobleem?

Meer informatie over specificaties en technische gegevens, of contact nemen voor een vrijblijvende offerte? Bij Masterss staan we u graag te woord voor een hoogwaardige, onderhoudsvriendelijke, duurzame en rendabele oplossing! Aarzel niet en bel (+32)(0) 89 24 80 81