Het slijpen van een betonoppervlak

Op diamant en ander korrelachtig materiaal gebaseerde slijptechnieken

Algemeen

Meer dan 5 jaar is ConcreteMasters druk doende met het toepassen, verder ontwikkelen en aanpassen van diamant schuurtechnieken voor betonoppervlakken. De opgebouwde expertise op het vlak van schuren, slijpen en polijsten wordt U dan ook meer dan vakkundig ter beschikking gesteld.

In functie van de opdracht of het probleem worden verschillende machines (gewicht, kracht, grootte) ingezet met horizontaal roterende schijven om een betonoppervlak vlak, gladder of schoon te maken. Deze machines 'schaven' een laagje af van het oppervlak door met scherpe synthetische diamantkorreltjes over het oppervlak te wrijven. Schuurmachines worden ook ingezet voor het slijpen van een oppervlak. Echter dan worden de schuurschijven vervangen door schijven met fijnere korrel.

| En zij kunnen het weten Dhr. André Chys | Betonveredeling: Pfiser te Puurs | Getuigenis ...


Het onderscheid tussen schuren en slijpen ligt vooral in de groote van de schuurkorrel. Tijdens het zogenaamde schuren wordt vooral een grotere en agressievere korrel ingezet om vooral veel materiaal weg te kunnen nemen van een oppervlak. Deze grove korrel laat dan ook diepe krassen na in het oppervlak. In het geval de vloer niet bedekt wordt met een nieuwe laag is dit natuurlijk geen gezicht. Daarom worden er nog verschillende fases gelopen met de machines met steeds fijner wordende korrel, waarbij steeds de krassen van de vorige stap verwijderd worden, totdat de krasjes zo klein zijn dat het menselijk oog dit niet meer waarneemt.

Bovendien liggen de diamantkorreltjes tijdens de schuurprocessen altijd in een metaalbinding vervat terwijl bij het slijpen op een bepaald moment overgeschakeld wordt naar diamant vervat in een kunststofbinding. Het slijpen met kunststofbindingen komt vooral de dichtheid van de vloer ten goede.

Maar waar ligt dan die grens? Wanneer is het schuren, wanneer is het slijpen? Inderdaad, die grens bepalen wij zelf! Dit omslagpunt is afhankelijk van het materiaal dat dient bewerkt, het resultaat dat U wil, de materialen die wij beslissen in te zetten en de randvoorwaarden die bepaald worden in het project. Maar net daarom bent U ook bij de specialist. Onze medewerkers volgen procedures en kunnen bovendien zelf ingrijpen bij wijzigende omstandigheden. Vertrouw uw kostbare vloer daarom niet zomaar toe aan iemand die beweert te gaan schuren!


Toepassingen

Lijmresten

Zonder ondergrondbeschadiging

Als bijvoorbeeld vloerbedekking, marmoleum of tapijt is verwijderd en men zou de originele betonvloer graag in alle eer herstellen, dan is onze slijpmethodiek voor het verwijderen van lijmresten een uitstekende oplossing.

Curing verwijderen

En tegelijkertijd de ondergrond verfijnen

De meeste curing compounds kunnen verwijderd worden zonder schade aan de ondergrond. Bovendien wordt het betonoppervlak verfijnd en verdicht door onze toepassing.

Verwijderen van dunne coatings

Zonder krassen of beschadiging

Geen uitdaging is te moeilijk. Na het slijpen van het oppervlak kan de vloer afgewerkt worden naar een PFS - uitstraling waarbij U de gekende coatingproblemen niet meer zal herkennen


Te ruw oppervlak

Zonder het vrijschuren van de grotere kiezels

Door het oppervlak fijn te slijpen worden de scherpe kwartsdeeltjes doorgesneden en ontstaat er een "gladder" oppervlak. Eindelijk een vloer waarop schooonmaken nog zin heeft.

Verbeteren van esthetisch uitzicht

Snel, plaatselijk, stofvrij

Door het oppervlak fijn te slijpen ontstaat er nieuwe look.

Verregende Betonvloer

Bij licht verregende oppervlakken

Wanneer de betonvloer is gestort en het tijdens het afwerken van de betonvloer is gaan regenen, dan komt er teveel water boven op de vloer terecht en kan de vloer hier niet mooi afgevlinderd worden. (monolithisch afgewerkt) Door het oppervlak fijn aan te slijpen kan er een nieuw oppervlak gecreëerd worden zonder noemenswaardig verschil met de niet-verregende delen.

Vuile vloer

In combinatie met chemische impregnatie

Het oppervlak wordt schoongeslepen en aansluitend geïmpregneerd waardoor vervuiling achteraf geen kans meer krijgt zich in de poriën te nestelen