Slijpen van versleten betonvloer

Slijpen van betonvloeren in plaats van gritstralen of frezen

Om epoxy, coatings, verf- of lijmresten van betonvloeren te verwijderen, wordt vaak gebruikgemaakt van gritstralen of frezen. In beide gevallen wordt de toplaag stukgemaakt en dringt een nieuwe afwerkingslaag zich op die u binnen enkele jaren alweer moet vervangen.

Met het slijpen van betonvloeren biedt Masterss een duurzaam alternatief.

De roterende koppen van onze diamantschuurmachines maken een planetaire beweging, zodat uw betonvloer volledig gevrijwaard blijft van beschadigingen. Daardoor verkrijgen we na het vakkundig slijpen een vlakke vloer waarvoor extra bewerkingen en een afwerkingslaag niet langer noodzakelijk zijn.

Met het slijpen van uw betonvloeren bieden wij oplossingen voor verregende beton, te gladde beton, betonvloeren waarbij de toplaag loskomt, vlinderslagen, e.d

Wat beton ooit was, het is niet meer!

De Feiten

Levenscyclus

De gemiddelde InTelliFloor dient enkel in laatste stap herpolijst eens om de 10 tot 15 jaar. Dit in tegenstelling tot vele epoxy en andere gecoate vloeren die bovendien al snel beschadigingen en ruwe vlekken vertonen. Gepolijst beton is er voor jaren en het behoudt zijn look. Een simpele herpolijsting brengt eveneens geen afval met zich mee.

Minder en makkelijker onderhoud

Time is money! En des te minder je aan schoonmaak moet besteden voor het onderhoud van je vloeren, des te lager zullen je overhead kosten zijn. InTelliFloor is een mogelijkheid om kosten te besparen die geassocieerd zijn met onderhoud en overhead. Door het oppervlak te nivelleren en het profiel uit te vloer te slijpen zijn er eveneens minder onderhoudsprodukten benodigd in de schoonmaak. Op de lange termijn zijn niet-poreuze vloeren met een hoge anti-slipcoëffient een uitstekende keuze voor eender welk groot vloeroppervlak, belast met een hoge trafiek of niet.

Milieubewust (ver)bouwen

InTelliFloor scoort hoog wanneer het over energie en milieu gaat. Er worden in dit systeem geen vervuilende kunststoffen verwerkt, die na verloop van tijd weer moeten vernieuwd worden. De lichtopbrengst in de ruimte wordt aanzienlijk verhoogd. Men kan argumenteren om hier en daar een lampje minder te laten branden. InTelliFloor helpt in het beheersen van de 'kwaliteit van de binnenlucht' (indoor air quality)

Verhoging van lichtopbrengst uit dezelfde lampen

Wist U dat gepolijst beton de lichtreflectie in de ruimte tot wel 100% kan verhogen, en zodus ook de opbrengst van dezelfde lampen aanzienlijk verhoogt. Dat betekent een betere zichtbaarheid, minder plafondverlichting, een hogere veiligheidsfactor en een glans sine qua non. Natuurlijk is het niveau van glans en het bijhorend reflecterend karakter iets dat we samen overleggen. Meerdere van onze klanten hebben hun verlichting na installatie van InTelliFloor tot de helft kunnen herleiden.

Slip Coëfficient

Masterss - ConcreteMasters heiligt de stelling dat vloersystemen een veilig beloopbaar oppervlak moeten garanderen, of ze droog of nat zijn. Veiligheidsdeskundigen refereren daarom naar de Coëfficient van wrijving als het getal dat de graad van glij-weerstand uitdrukt. Een oppervlak wordt minder 'glad' als deze coëfficient stijgt. Bij gebrek aan Europese controleerbare normen refereren wij naar de Amerikaanse "Static Coefficient of Friction" (SCOF). Masterss kan U deze testen en ook volgens deze normering rapporteren. Binnen deze normering wordt een getal van 0.50 SCOF of hoger aangegeven voor vlakke horizontale oppervlakken. Onze ervaring leert dat InTelliFloor een waarde genereert hoger dan 0.50 SCOF en daardoor ook een garantie is voor een veilig vloersysteem.

Esthetiek

InTelliFloor is glanzend, mooi en minimalistisch. Het is ook functioneel. Het design wordt gevonden in de fijne blootstelling en polijsting van de kwarts, cement en steentjes van het beton. Het beton kan in verschillende glansafwerkingen gepolijst worden en kan ook gekleurd worden indien gewenst. Het heeft een dure look, is elegant en neigt naar een mooie natuursteen.

 
Advies nodig voor uw vloerprobleem?

Meer informatie over specificaties en technische gegevens, of contact nemen voor een vrijblijvende offerte? Bij Masterss staan we u graag te woord voor een hoogwaardige, onderhoudsvriendelijke, duurzame en rendabele oplossing! Aarzel niet en bel (+32)(0) 89 24 80 81