Schuren / slijpen

Schuren / Slijpen en (ver)zoeten

In functie van de opdracht of het probleem worden verschillende machines (gewicht, kracht, grootte) ingezet met horizontaal roterende schijven om een oppervlak vlak, gladder of schoon te maken. Deze machines 'schaven' een laagje af van het oppervlak door met scherpe synthetische diamantkorreltjes of andere korrelachtigen over het oppervlak te wrijven

In verschillende grofheidgradaties, wordt de betreffende kunst- of natuursteen geschuurd om onregelmatigheden (oneffenheden ofwel onderlinge hoogteverschillen tussen tegels of platen), krassen of een beschadigde toplaag te verwijderen. Er wordt met grofkorrelige schuurschijven begonnen die grove krassen aanbrengen.

Bij iedere ‘schuurronde’ worden de schuurschijven ingewisseld met fijnere schijven. Met de fijnere schuurschijven worden telkens de krassen van de voorgaande grovere schuurschijven verwijderd.

 

 

Werkwijze

Ons renovatie schuur- en slijpproces is in de basis een uniform gebeuren; gebruik makende van diamant in een metaal en kunststofbinding tot verzoet uitzicht en vervolgens polijsten. Het Masterss - StoneMasters verschil ligt in de totaalbehandeling die we voorzien waardoor de levensduur van de finish drastisch toeneemt.

Vooraf
  • De te schuren/slijpen vloeren dienen leeg te zijn; ttz. zoveel mogelijk. Indien nodig helpen onze medewerkers U graag de laatste zware lasten te verplaatsen.
  • Binnendeuren en plinten (indien praktisch haalbaar) dienen zover als mogelijk verwijderd te zijn
  • Alle houten delen die rechtstreeks aansluiten met de vloer dienen afgekit te zijn aan de vloer tegen optrekkend water.
 
Voorbereiding: uw eigendommen zijn ons dierbaar!
  • Onze medewerkers zullen alle wanden, muren, resterende deuren ... afplakken met 30cm hoge plastic zodat eventuele spatten geen schade kunnen veroorzaken
  • Hoeken en andere uitstekende voorwerpen worden voorzien van een band sterke tape.
 
Het eigenlijke schuurproces

Er wordt nat geschuurd, om de kalk van de toplaag te binden en om verhitting van de slijpsegmenten te voorkomen. Een bijkomend voordeel is dat verspreiding van slijpsel/stof sterk wordt beperkt. Aangezien de grote slijpmachine ongeveer 2 tot 4 cm van de plint blijft, wordt na elke slijpgang het oppervlak met een kleine handmachine nageslepen.

Tussen de slijpbeurten door wordt de vloer geïnspecteerd en worden eventuele barsten, scheuren of gaatjes gestopt met een twee componenten kunsthars. Indien ervoor wordt geopteerd het oppervlak met diamant te schuren zal er overgeschakeld worden van diamant vervat in een metaalbinding naar fijner diamant ingelegen in een kunststofbinding. In deze stappen wordt een verdichting en verfijning van het oppervlak bekomen. Het uiteindelijk te bereiken glansniveau zal worden behaald door de vloer meerdere malen nat te herslijpen met een steeds fijnere korrelgrootte.

 
Afwerking

U kan kiezen uit:

  • mat
  • gezoet (of verzoet)
  • zijde- of satijnglans
  • hoogglans

Bij de matte tot gezoete afwerkingen dient opgemerkt te worden dat de steen meestal nog redelijk tot zeer poreus is en het aanbeveling verdient het steenoppervlak te beschermen via impregnatie. Dergelijke afwerkingen worden dikwijls gekozen in functie van het gebruik van de ruimte (bv. hoge verkeersbelasting in druk belopen ruimten of net om mee de minimalistische noot van de ruimte te beklemtonen.

 
Bescherming

Aansluitend aan de slijpwerkzaamheden kan de vloer geïmpregneerd worden.

Schuren en slijpen van natuursteen in de praktijk

Advies nodig voor uw vloerprobleem?

Meer informatie over specificaties en technische gegevens, of contact nemen voor een vrijblijvende offerte? Bij Masterss staan we u graag te woord voor een hoogwaardige, onderhoudsvriendelijke, duurzame en rendabele oplossing! Aarzel niet en bel (+32)(0) 89 24 80 81