Uitvlakken / nivelleren

Moderne technologie gecombineerd met ambachtelijk vakmanschap

In deze business kan je overleven met een relatief kleine investering in machines en materialen en kan je door het gros van de opdrachten heen best leuke resultaten bekomen. Maar het werk is niet 100% van wat het zou kunnen zijn. Om echt klassewerk af te leveren in deze snel wijzigende industrie moet er gedurig geïnvesteerd worden in de meest moderne en aangepaste apparatuur. Sommige aannemers wensen gewoonweg dergelijke bedragen niet te spenderen.

Door middel van industriële diamantschijven in verschillende grofheidgradaties, wordt de betreffende kunst- of natuursteen geschuurd om onregelmatigheden (oneffenheden ofwel onderlinge hoogteverschillen tussen tegels of platen) of een beschadigde toplaag te verwijderen. Er wordt met grofkorrelige schuurschijven begonnen die grove krassen aanbrengen.

Bij iedere ‘schuurronde’ worden de schuurschijven ingewisseld met fijnere schijven. Met de fijnere schuurschijven worden telkens de krassen van de voorgaande grovere schuurschijven verwijderd.

In het geval van een renovatie wordt er altijd naar een 0-status gewerkt (perfect vlak, volledig monolithisch, geen hoogteverschillen). Tevens wordt met dit proces de vloer gelijk geschuurd met de voeg. Hiermee wordt het unieke beeld van een geslepen vloer verkregen. Met andere woorden, een aaneengesloten vloer oppervlak zonder "tegel" aftekening. Onderstaande figuur geeft weer wat er gebeurt met uw vloer in deze fase.

 

Effect

Stappenplan voor eventuele verdere afwerking

 

Ons renovatie schuur- en slijpproces is in de basis een uniform gebeuren; gebruik makende van diamant in een metaal en kunststofbinding tot verzoet uitzicht en vervolgens polijsten. Het StoneMasters verschil ligt in de totaalbehandeling die we voorzien waardoor de levensduur van de finish drastisch toeneemt.

Stap 1

Nadat het oppervlak uitgevlakt is met de meest agressieve diamanten, en de poriën “openstaan” wordt er een vloeibare steenverharder toegepast.

Stap 2

Vervolgens wordt het oppervlak tot verzoete toestand gebracht, zuiver en zonder krassen en wordt er een volgende steenverharding toegepast nu het oppervlak nog steeds absorberend is.

Stap 3

Deze behandeling voegt kalk toe aan het oppervlak van de steen, waardoor uitputing van de natuurlijke aanvoer van kalk vanuit de diepte van de steen wordt tegengegaan.

Stap 4

Polijsten en, afhankelijk van de steensoort en de toepassing, impregneren tegen vlekvorming. Het eindresultaat van dit hele proces is veruit de meest harde vloer met een schitterende glans.

Uitvlakken is een nat proces, bescherming plaatsen is een must

Advies nodig voor uw vloerprobleem?

Meer informatie over specificaties en technische gegevens, of contact nemen voor een vrijblijvende offerte? Bij Masterss staan we u graag te woord voor een hoogwaardige, onderhoudsvriendelijke, duurzame en rendabele oplossing! Aarzel niet en bel (+32)(0) 89 24 80 81